Datapiloten

Als bepaalde gegevens beter worden gepubliceerd, kan de hele quadruple helix (industrie, overheid, academici en burgers) bijdragen tot oplossingen voor beleidsuitdagingen. Het is echter niet makkelijk om als organisatie die eerste datasets te publiceren: maar al te vaak zijn er organisationele, politieke of jurdische belemmeringen, en zijn er geen vaste processen om real-time datasets op het web te krijgen. Het eerste Smart Flanders-programma werkte drie datapiloten uit, waarbij het openzetten van datasets tot een betere oplossing kon komen. In de praktijk was dit sneller gezegd dan gedaan. Ook hier kregen de datapiloten te maken met organisatorische of juridische belemmeringen. Desalniettemin zijn de drie datapiloten het bekijken waard.

Parkeren

Deze piloot rond de real-time beschikbaarheid van parkeergarages is publiek gelanceerd. Meer info over de datapiloot Parkeren.

Toegankelijkheid van overheidsgebouwen

Deze piloot toont het potentieel van Linked Open Data aan door besturen een editor aan te reiken die Linked Data genereerd, die vervolgens automatisch op een kaart gevisualiseerd worden. Meer info over de datapiloot Toegankelijkheid.

Drukte in de stad

In deze derde datapiloot wordt een kennisdelingstraject opgezet rond het in kaart brengen van de drukte in de stad. De resultaten van de inventarisatie en kennisopbouw zijn beschikbaar op de pagina van deze piloot. Meer info over de datapiloot Drukte in de stad.


Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen en volg ons op de verschillende social media kanalen.